22 juni 2015

De verkoopsstart + een give-away!

Zonen 09 fabrics

Het is zover. Alle stoffen staan online! En dat op onze 3de verjaardag. Vandaag is het exact 3 jaar geleden dat ik jullie Zonen 09 aankondigde. Ik schrijf dit bericht met tranen in de ogen. Doodvermoeid en helemaal emo nu ik er klaar voor ben. Ik hoop dat ik niets vergat en alles op de site in orde staat. Maar ik hoop vooral dat jullie de stoffen graag zullen zien en Zonen 09 kan blijven groeien tot een volwaardige patronen- en stoffenproducent.
Alle stoffen zijn GOTS gecertificeerd, iets waar ik trots op ben. Later ga ik hier nog eens iets uitgebreider op in, maar for now kan ik al zeggen dat jullie 100% katoen in huis halen, geproduceerd met respect voor het milieu en de werknemers die het katoen vervaardigden.

Zonen 09 fabric

Zonen 09 fabrics

Zonen 09 fabrics

Drie van de zes stoffen zijn poplins van 145 cm breed. Katoentjes van 125gr/m² die geschikt zijn voor kleding en interieurspullen. Ze kregen de naam 'Stickly Rockers', bestaan telkens uit een combinatie van 2 kleuren waarin wandelende takken op een grafische manier verwerkt werden.

De poplins kosten €19/meter en kunnen per 25 cm worden aangekocht.

Zonen 09 fabrics

Drie van de zes stoffen zijn jerseys van 145 cm breed. Die jerseys zijn heel stevig, 230gr/m², iets waar ik specifiek naar op zoek ging. Ze kregen de naam 'Off Beetle', bestaan telkens uit een combinatie van 3 kleuren waarin kevers, wantsen eigenlijk, op een grafische manier verwerkt werden.
De jerseys kosten €23/meter en kunnen per 25 cm worden aangekocht.

Voor zowel de poplin als de jersey deed ik het rustig aan met de kleuren. Ik koos voor kleurenpaletten waar vooral de jongensmama zich in kan vinden. Zelf durf ik al eens wat met roze voor mijn zonen doen, maar voor deze eerste collectie sprong ik niet uit de band en maakte ik vooral gebruik van groenige en blauwige kleuren. Binnen zowel de poplin als de jersey koos ik dan voor een pastel palet, een traditioneler blauw en eentje dat wat feller opvalt. Op die manier wil ik verschillende types en voorkeuren aanspreken.
De foto's die jullie nu zien en deze die ik gisteren toonde zijn opnieuw van de hand van Piet De Kersgieter. De fotoshoot kon doorgaan in een prachtig pand in Aalst dankzij Bryo collega Siegert die er met zijn bedrijf Multiminds gevestigd is. De ruime locatie liet Thor en zijn twee beste vrienden toe het nieuwe patroon Wolf al eens goed uit te testen. Er werd gelopen, van superheld gespeeld en gelukkig ook rustig in boekjes gelezen zodat Piet mij weer kon voorzien van beelden waar mijn hart van overloopt. De combinatie eigen kind, eigen patroon, eigen stof... ik had die dag een grote krop in de keel.

Zonen 09 fabrics

Wolf zal halverwege de zomervakantie beschikbaar zijn. Er moet nog worden getest en een meer concrete timing zal daarna gecommuniceerd worden. Nog even wachten dus maar voor je het weet, is hij hier!
En omdat het feest is en daar echt wel een give-away bij hoort, geef ik op maandag 29 juni aan 1 van jullie 1.5 meter van elk van de 6 stoffen weg. Een pakket dus van 9 meter voor 1 jullie die hieronder een reactie achter laat vóór maandag 29 juni.