30 augustus 2013

Zonen 09 naaiwedstrijd met mega prijzenpot!

Zonen 09 wedstrijd-3

De jongens droegen deze zomer zo lang shorts dat ik niet eens doorhad dat ze beiden uit bijna alle lange broeken zijn gegroeid. De nakende start van het nieuwe schooljaar betekent hier dan ook het begin van Jacobbandwerk.

Deze versie met 'Beerstof' was als eerste klaar. Eén van de zelfkanten van de stof was afgewerkt met een soortement van biesje. Zo fijn en mooi dat het wel moest gebruikt worden als zak- en taillebandrand. Zo'n details doen het helemaal voor mij. Maar genoeg daarover, want de komende twee weken moet het over jullie gaan!

Zonen 09 wedstrijd-met tekst NL

Met Zonen 09 lanceren we met de start van het nieuwe schooljaar eveneens de eerste echte Zonen 09 naaiwedstrijd. Twee weken lang krijgen jullie de tijd om een Zonen 09 patroon naar keuze te verwerken en de foto's van jullie maaksels toe te voegen aan de Zonen 09 flickr group. Drie naaisters onder jullie zullen verwend worden met een fantastische prijzenpot waarvoor we alle sponsors van harte bedanken!

Eerste plaats

Wie de eerste plaats in de wedstrijd behaalt, krijgt een prijzenpot t.w.v. €350!

Tweede plaats

Wie de tweede plaats in de wedstrijd behaalt, krijgt een prijzenpot t.w.v. €150!

Derde plaats

Wie de derde plaats in de wedstrijd behaalt, krijgt een prijzenpot t.w.v. €100!

Om deel te kunnen nemen voeg je, tussen maandag 2 september 8h00 en zondag 15 september 24h00 (middernacht), jouw Zonen 09 maaksel toe aan onze flickr group.  Enkel maaksels die gedurende die periode zijn toegevoegd, komen in aanmerking voor de wedstrijd. Iedere outfit die je toevoegt, geldt als 1 kans om te winnen. Schreef je een blogbericht of heb je ergens meer foto's staan, link dan even in de tekst bij de foto('s) die je toevoegt.

Op donderdag 19 september zullen 10 finalisten gekozen en bekend gemaakt worden door een 3-koppige jury bestaande uit Isabelle van de blog Mina Dotter, Meg van de blog Elsie Marley (en het project Kids Clothes Week!) en ondergetekende.

Vanaf dan tot zondag 22 september middernacht kan door alle lezers gestemd worden op hun favoriet Zonen 09 maaksel. De dag nadien maken we de winnaars bekend.

Wie doet mee? Alvast heel veel succes toegewenst!


25 augustus 2013

Vier

Een paar dagen geleden kreeg hij zijn familiefeest, nu kijkt hij uit naar dat vriendenfeest en intussen werd hij dus echt vier. Ik probeerde een 'jij stopt nu met groeien' pact te sluiten, maar hij zag dat precies niet zitten. 'Slik' dacht moeder.

Thor 4


16 augustus 2013

Winnaars Bas give-away

Bedankt aan iedereen voor het deelnemen! Met random.org werden uit de 134 geldige reacties 2 winnaars geloot. Nummer 21 en 23 winnen respectievelijk de papieren en de stoffen Bas.

Printscreen Bas give-away 1Printscreen Bas give-away 2

Reacties

Karin en deZusjes, mailen jullie me met jullie postadres?Wat als Charlie van de jaren 80 was?

Wat als Charlie van de jaren 80 was-3

Dan haalden we stof bij In Den Beer en zag Charlie er misschien zo uit.

Wat als Charlie van de jaren 80 was-1

Wat als Charlie van de jaren 80 was-5

Wat als Charlie van de jaren 80 was-2

En voor wie deze vakantie nog een doetip met de kinderen nodig heeft...

Wat als Charlie van de jaren 80 was-6

Gisteren bezochten we het museum voor natuurwetenschappen en de expo Babydieren.

Wat als Charlie van de jaren 80 was-7

Wat als Charlie van de jaren 80 was-8

Wat als Charlie van de jaren 80 was-9

Wat als Charlie van de jaren 80 was-10

Wat als Charlie van de jaren 80 was-11

Daarna zagen we nog deze planetariumvoorstelling waarbij foto's nemen niet kan, maar wat wel een aanrader is als rustige afsluiter van een dagje Brussel.


13 augustus 2013

Bas zkt vrnd

Kleine Bas zoekt compagnie-1

Het valt niet mee om ze samen op 1 foto te krijgen, zo'n grootste en kleinste Bas. Dit zijn de exemplaren die model stonden voor de Zonen 09 handleiding.

Kleine Bas zoekt compagnie-8

De 7 jaar in versie a, dat is een verschietachtig lang stuk kleding en dat ging de kast in voor de oudste zoon die verschietachtig snel groeit.

Kleine Bas zoekt compagnie-5

De 2 jaar in versie b, daar heb ik hier geen volk meer voor rondlopen, zelfs niet in mijn minder nabije omgeving dus wordt de zwarte Bas er eentje voor een bloglezer.

Kleine Bas zoekt compagnie-4

En nu ik toch in een gulle bui ben, geef ik ook een papieren Bas weg.

Wie graag iets wint, mag dat vóór donderdagavond 20h in een reactie vertellen. Laat ook even weten of je graag de afgewerkte Bas of het papieren patroon wint. Donderdag of vrijdag verloten we beide cadeaus.


8 augustus 2013

De riementas

De riementas-1

De riementas was een experimentje. Ik tekende een ronde zak met plooien, stikte de buitenkant en begon de riemuiteinden met de hand op die buitenkant te naaien. Een stevige naald moest door ieder voorgevormd gaatje. Na 10 zo'n gaatjes deden mijn vingers zeer en bedacht ik dat het wel jammer was dat vastgenaaide riemen niet meer verstelbaar zouden zijn. Plan A werd gestaakt en plan B bedacht.

De riementas-4

De riementas-3

De riemuiteinden werden weer losgetornd, de voering in de zak genaaid en aan beide zijden van de tas werden 2 knoopsgaten door zowel buitenkant als voering gemaakt. De riemen werden erdoor gestoken.

De riementas-5

Een geslaagd experiment, want de riemen blijven verstelbaar. Ze zitten doorheen de tas waaraan ik aan de binnenkant in het vervolg de nooit terug te vinden sleutelbos zal hangen. De riemen moeten op geen enkel punt vastgenaaid worden en de tas zit daardoor dus heel snel in elkaar. Wie de plooien achterwege laat, klaart de klus op een klein uur.

De riementas-6

Ik beloofde gisteren om het taspatroon in te scannen dus er volgt nog een minihandleiding.6 augustus 2013

Papieren knapperds

Papier patronen-5

Eigen kinders, schoon kinders. Dat geldt bij mij ook voor de papieren zonen. Het doet deugd ze daar zo te zien liggen en ik zie er echt naar uit om nog meer van die kinders te kweken. :-)

Voortaan zijn Pim en Bas ook in papieren versies beschikbaar. Vanaf vandaag op de Zonen 09 website en de komende dagen bij onze verkoopspunten.

Papier patronen-3

Papier patronen-4