17 maart 2012

Note to self 2

Bloed geven doet leven. En nadien mag ik ongegeneerd koekjes eten. ;-)

Note to self 20120317

Tip voor wie in Gent vertoeft: je kan er elke weekdag zonder afspraak bloed geven. En morgen? Opendeurdag, met koekjes!

18 opmerkingen:

 1. Dat probeerde ik al, maar als er een afwijkende waarde in je bloed zit, wordt het niet gebruikt en vernietigd. Wat dus bij mij het geval is. (Ik kan daar toch ook mee leven, of werkt het zo niet?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou het niet weten. Readkapke hieronder prikt blijkbaar zelf, misschien weet zij dat?

   Verwijderen
 2. note dat ne keer naar mij...staat al weeeeeeeken op mijn todolijst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben toch wel zo'n mietje als het op naalden aankomt! Terwijl ik ze notabene wel in anderen prik! Maar goed dat jullie het doen! Ik probeer dat dan wel weer ergens te compenseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb de slechtste aders ever om in te prikken. Menig dokter en verpleegkundige probeerde al te stoefen door te zeggen: "ik heb indertijd zoveel bloed geprikt bij het rode kruis, kzal dat hier eens snel doen sé". Om dan achteraf te moeten afdruipen, of erger nog, bloed te prikken uit mijn hand, manueel, met een spuit. ("efkes niet bewegen he madam!") Dus ik waag me er niet aan. Dat is altijd stress tot en met, en 2 weken later zie ik er nog uit als een junkie met armen (en handen) vol blauwe prik-plekken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh das echt gelijk nen thriller. Brrrr… Ik zou me er dan precies ook niet toe kunnen bewegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Manlief is de gever, ik helaas al eens de krijger, maar het is zeker een noodzaak en een dikke pluim voor al wie geeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik mag niet geven door een chronisch ijzertekort, en ik vind dat echt enorm spijtig, gezien mijn beide ouders al jaren en jaren donor zijn. Mocht mijn ijzertekort toch ooit opgelost geraken, dan ben ik meteen van de partij!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In Gent ging ik ook dikwijls! (toen nog zonder kinderen en het centrum daar is een pak makkelijker te bereiken dan in Leuven, toch met de bus)
  De laatste keer dat ik ging is ondertussen een jaar geleden, en dat terwijl ik echt wel makkelijke aders heb! (en O+)

  Enne, bloed dat je geeft maar niet bruikbaar is voor donatie, wordt vaak nog voor onderzoek gebruikt (@lynn, of gaat het om een afwijking die permanent is? want in dat geval zou ik ook niet echt gemotiveerd zijn om te geven, je hoopt toch altijd dat je gift iemand zal kunnen helpen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen permanente afwijkingen, maar gewoon wat waarden die niet altijd zijn wat ze moeten zijn, ijzer enz.

   Verwijderen
 9. Ik zou ook nog eens moeten gaan. De laatste keren werd ik geweigerd (steevast te lage bloeddruk of hemoglobine) maar ik zou het nog eens moeten proberen hervatten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij zijn hier ook gestart, maar ik had ook een te lage ijzerwaarde. Daarbij voelde we ons erg zwak een aantal dagen nadien.. en dat vond ik niet zo leuk. Ik mis de taart en de bonnetjes voor een filmticket!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niet alleen koekjes eten, maar ook Fristi drinken!! :)
  Toen ik me slap voelde na het bloedgeven, ben ik overgeschakeld naar plasma geven. Dat kan ook met ijzertekort. Zo help je ook mensen! Duurt alleen iets langer, maar je krijgt er dan ook 2bonnetjes voor in de plaats :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ola das een cinematicket op een half jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb dat ook een keer gedaan en ben toen grandioos van mijn stok gegaan, moest daar een halve dag liggen tot mijn bloeddruk weer ok was. ;-)

  Maar da's eigenlijk geen excuus.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij mij zou het een niet al te fijne combinatie tussen de reactie van Het meisje op de kast en van Riet zijn. Jikes. :s

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mor allee zeg, iedereen zoveel excusen! Ik ben keihard fan van bloed geven. Ik ben dankzij ijzertekort ook overgeschakeld op plasma geven (enne Sha, da's een cinematicket op 1 maand, want je mag dat 2x/maand geven!). Groot was mijn teleurstelling dan ook toen ik opeens een brief kreeg dat met een Hb onder de 12 je ook geen plasma mag geven :-(. Dus nu doe ik keihard mijn best om dat terug omhoog te krijgen, want ik vind dat zo tof om op mijn werk bloed of plasma te geven aan een kindje te weten dat het misschien het mijne is ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier al jaar en dag een bloedgever. Ik heb van dat goed bloed dat ze aan iedereen mogen geven, dus bellen ze mij al wel eens op om te komen, en tsja ook al eens flauwgevallen (met een lage bloeddruk van nature uit kan dat al eens voorkomen)... waardoor ze nu enkel de kleinste hoeveelheid mogen afnemen. Maar beter dat, dan niks!

  BeantwoordenVerwijderen