2 oktober 2009

Ode aan de creatieve medemensVorig weekend was er Thors babyborrel. Het was er wreed druk, maar ook supergezellig. Eén van de dingen die de borrel zo geslaagd maakten was de taartenbakwedstrijd. We waren serieus onder de indruk van de vele bakkerstalenten in onze entourage. Een dikke merci aan de deelnemers en proficiat aan de winnaars!Naast de taartenbakoproep was er de vraag naar stofkes voor Thors deken. Ook hier tevredenheid alom. Er waren stofkes bij met een grappige herkomst en andere met grote emo-waarde, stofkes uit eerste pyjama's, uit kussenslopen van grootmoeders die 101 jaar werden, stofkes uit Afrika, stofkes uit lievelingskledingstukken, enzovoort. Ook hiervoor: merciekes!We werden op den borrel overladen met cadeaukes en, zo zijn we natuurlijk, we waren content met alles, maar van de groeimeter die Thors meter maakte waren we extra onder de indruk. Dagenlang aan gewerkt en bijna een hernia gekregen bij het afgeven van dit fantastisch schoon (en zwaar!) cadeau, ge zou voor minder een extra mercieke verwachten.En wat heb ik zelf bijgedragen aan de borrel? Qua eigen creaturen niet al te veel. De dag ervoor wel vlaggetjes voor de taarten gemaakt, meer dan 200 koekjes gebakken voor de furoshiki's en verder nog dit gastenboekje in elkaar gestoken.

4 opmerkingen:

 1. WAUW!! Die groeimeter!!! ZO MOOI!!
  hoe heeft ze dat precies gemaakt?? Is dat geverfd of gemozaikt of???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is met mozaiektegelkes gemaakt. Dit weekend een keer nagevraagd: een mdf-plaat waar de figuren op getekend werden + witte tegels geverfd en in een speciale oven gebakken + die tegels geknipt in de vorm die nodig was. Das de basis en dat bleek een werk van heel lange adem...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een taartenbakwedstrijd, maar super is me dat. Krijg goesting om jou ideeke te pikken. Gewoon een oproep gelanceerd aan diegene die kwamen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yep, gewoon gevraagd en laten 'inschrijven' zodat we wisten of we moesten bijhalen. Maar dat was niet nodig :-).

  BeantwoordenVerwijderen