27 augustus 2009

Furoshiki


Het is hier de gewoonte om bij een geboorte suikerbonen te voorzien voor de kijklustigen. We probeerden het iets leuker te maken dan het traditionele potje, zakje of doosje. De keuze viel op zelfgemaakte koekjes in een ecologisch verantwoorde furoshiki-verpakking.

Furoshiki is een uit Japan afkomstige verpakkingstechniek waarbij stof gevouwen of geknoopt wordt om als tas te gebruiken of om iets te verpakken.
We beschilderden, tamponneerden (waar tampons allemaal niet goed voor zijn...) en bestempelden stof met textielverf in de tinten van het geboortekaartje. We bakten koekjes en verpakten die samen met het vormpje en het recept in de lapjes stof. Als finishing touch kreeg ieder pakketje een label met Thors naamstempel die we een tijdje geleden bij Vlijtig bestelden.

Intussen zijn we zware furoshikifans geworden. Verwacht jullie dus maar aan meer tas- of verpaknieuws van die aard, tenminste als kleine Thor het toelaat...

3 opmerkingen:

 1. Hallo Sharon!

  Dit is echt superleuk! Wij verwachten een kindje in januari en willen graag iets gelijkaardigs doen. Heb je misschien nog een handleiding van hoe jullie die pakketjes gevouwen hebben? En wat hebben jullie er in gedaan?

  groetjes,
  Elisah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Elisah, proficiat met het januarikindje! Bij ons zaten er zelfgemaakte koekjes in en het vormpje dat we ervoor hadden gebruikt. Aan het pakje hing een kaartje met de stempel van de zoon en aan de achterkant het recept voor de koekjes die binnenin zaten.

   Verwijderen