21 mei 2009

Dulce de leche brownies

De verhuis bracht op 't vlak van winkelgewoontes weinig verandering. We woonden voordien vlak bij een Spar en nu is 't weer van 't zelfde. We zijn daar content mee omdat we dan iedere maand een gratis 'KooK' kunnen bemachtigen. Een handig hulpmiddel voor iemand wiens kasten vol kookboeken zit en daardoor meestal de courage niet meer vindt om erin te bladeren op zoek naar een smakelijk recept. In de KooK is er iedere maand wel iets te vinden dat het uitproberen waard is, deze maand de 'dulche de leche brownies' geprobeerd. 't Was het waard!

Wat nodig?
- een blikje gecondenseerde gezoete melk
- 115 gr ongezouten boter
- 170 gr fondantchocolade
- 25 gr cacaopoeder
- 3 grote eieren
- 200 gr suiker
- 140 gr bloem

Hoe maken?
- De dulche de leche: Het blikje gecondenseerde zoete melk ongeopend in een hoge pot met water zetten. Het water aan de kook brengen en gedurende 3 uur zachtjes laten koken. Regelmatig controleren of het blikje nog onder water staat. Na 3 uur de pan van het vuur nemen, het blikje eruit halen en volledig laten afkoelen voor je het opent. Dit kun je dus op voorhand doen en 't blikje daarna in de koelkast bewaren.
- De boter smelten in een pan, de stukjes chocolade toevoegen en roeren tot de chocolade volledig gesmolten is.
- De pan van het vuur halen en het cacaopoeder toevoegen. Glad roeren.
- De eieren 1 na 1 toevoegen, daarna de suiker en daarna de bloem. Alles goed mengen.
- Een vierkante bakvorm invetten met boter. De helft van het chocoladebeslag erin gieten, de dulche de leche er gelijkmatig over verdelen en daarna de rest van het chocoladebeslag erover gieten. Het deeg glad strijken.
- De bakvorm in een op 175°C voorverwarmde oven zetten en 35 à 45 minuten laten bakken. De brownies zijn klaar als er niets meer blijft pakken aan een naald die je er ter controle inprikt.
- Laten afkoelen en in stukjes snijden.

3 opmerkingen:

  1. Bedankt om dit online te zetten!
    M'n ma had het boekje al weggegooid voordat ik het kon uitscheuren...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. goh, met gecondenseerde zoete melk, goh, goesting!! dat zal echt mierezoet zijn, heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen