12 november 2008

Speculaas-noten-kaastaart

Bent u op dieet? Vertrek dan vlug, want dit is het verhaal van een ware, oh zo lekkere, caloriebom.Vandaag nog een keer de 'zelfs nog beter dan die van de Exki'-kaastaart gemaakt. Njammie!

Nodig (voor 6 personen):
° 250 gr speculaaskoekskes (of is 't eigenlijk speculoos?)
° 125 gr boter
° 500 gr volle verse kaas
° 250 gr fijne suiker
° 100 gr gepelde noten
° 2 eetlepels bloem
° 3 eieren
° 25 cl room

Hoe begint ge eraan?
° Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed intussen een springvorm met bakpapier.
° Maal de noten en verkruimel de koekskes. Laat de boter smelten (tot ze zacht is, niet tot ze vloeibaar is). Vermeng de koekskes, noten en boter tot een plakkerige pasta en verdeel die pasta over de bodem van de vorm.
° Meng de kaas met de suiker, de bloem en de eieren. Voeg er dan de room aan toe en roer alles glad. Giet die crème nu over de koekskes-notenbodem.
° Bak de taart 30 tot 40 minuten in het midden van de oven. Controleer af en toe want ze wordt bovenaan snel nogal te donker.

Hoe stopt ge ermee?
° Spreek met uw partner af welke hoeveelheid van de taart dagelijks/wekelijks gegeten mag worden en laat uw partner de taart bewaken (eventueel in een kluis bewaren).
° Hebt u geen partner of een dergelijk iemand in de nabijheid die u kan behoeden voor de zonde der overdaad, vergeet dan misschien dat u dit ooit gelezen hebt en anders... wens ik u veel succes!

2 opmerkingen:

  1. Ik laat de bewaking ZEKER niet over aan mijn partner :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aha, eet hij die dan zelf op? Ook ni goe natuurlijk...

    BeantwoordenVerwijderen