20 oktober 2008

Trouwen, een rage

Trouwen is in, das duidelijk. Naar 't schijnt staan we daarmee absoluut niet op kop, maar de voorbije drie jaar kregen we 14 uitnodigingen in de bus.
Vroeger trouwden mensen van 't ouderlijk huis uit en moest ge als feestganger een stuk van hun huwelijkslijst cadeau geven. 2 vorken voor 50 euro was dat dan. Den dag van vandaag leeft bijna iedereen eerst een tijdje 'in zonde' samen voor ze trouwen en dan verwachten die mensen geen bestek meer, maar centjes. Ge kunt dat dan in een envelopke steken, maar 't is iets toffer als ge dat wat meer aankleedt.
Vorige zaterdag onze voorlaatste trouw van 't jaar gehad en voor ons goei vrienden staken we de centjes in de 'trekskoen-zjatten'. Porseleinverf en een oven die 30 minuten lang 140 graden haalt en voila.

2 opmerkingen:

  1. Gij creatieve mie, ik sta telkens versteld van de leuke dingetjes die je doet ! Waar haal je dat, begot ? De 'zjatten' zijn geweldig, als ik die een weekje eerder had gezien had ik ze voor ons Thille gemaakt - die is afgelopen weekend in het huwelijksbootje gestapt ! De goede sint gaat bij ons mannen de poppenkast vanop ariadne bedankt voor de tip !!!
    groetjes uit de Kempen,
    Leen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Merci voor uw complimentje! Misschien zjatten voor uw mannen maken? En idd die poppenkast is geweldig! Ik kom dan eens langs om 't resultaat te bezien zunne.

    BeantwoordenVerwijderen