29 augustus 2008

Lijstjes

Naar 't schijnt denken mannen onder de douche aan sex en vrouwen aan lijstjes...

Toch niet alleen onder den douche zeker? Werkende moeders leven toch van lijstjes? Lijstjes met als enige doel zoveel mogelijk te kunnen doorstrepen op dat lijstje. Lijstjes zijn mijn ding, toffe lijstjes van van wat ik nog allemaal wil maken, van de boeken die ik nog wil lezen, met de spullen die ik nog wil kopen, lijstjes over wat ik allemaal met ons nieuw huis ga doen, maar ook minder aangename lijstjes met op kop die ene lijst die nooit volledig doorstreept geraakt: het lijstje der huishoudelijke taakskes. Brrrrrr...
In elk geval om 't leven van lijstjesmakers wat extra cachet te geven hier een tip. Of 't moet zijn dat ge zo ene gelijk mij zijt, een ouderwetse lijstjesmaker, zo ene die (toch voor de lijstjes) nog werkt met pen en papier.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben ook een heuse lijstjesfan! Ik heb wel vijf notaboekjes rondslingeren (altijd! eentje op zak) waar ik alles in opschrijf. Sommige to do items gaan wel 10 lijstjes mee omdat het niet gedaan geraakt of ik het iets is waar al de rest altijd voorrang op krijgt. Lijstjes zijn gewoon wree wijs.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaja, ook mijn sjakosj is steevast gevuld met zo'n boekske. Lijstjes maken en boekskes kopen om ze in neer te pennen, 't is een to do-item op zich. Ik droom nog altijd van het ultieme notaboekske. Eentje volledig afgestemd op lijstjes met bijvoorbeeld onderverdelingen voor de verschillende soorten lijstjes en kottekes om aan te vinken wat ge allemaal al gedaan hebt... :-)

    BeantwoordenVerwijderen